Adium

Opened 5 years ago

Closed 5 years ago

Last modified 4 years ago

#15741 closed defect (fixed)

Adium being disconnected from Facebook several times a minute

Reported by: IWishThatAdiumWereWorking Owned by:
Milestone: Adium 1.5.7 Component: Adium Core
Version: Severity: normal
Keywords: Cc:
Patch Status:

Description

Summary

Adium being is disconnected from Facebook several times a minute

Steps to reproduce

Detail the exact steps taken to produce the bug. Use the following format, each line with " 1." before it:

  1. Adium connects
  2. Adium is immediately disconnected.
  3. Adium repeats this a few times, then can not connect for several minutes.

Expected results

Adium is not disconnected.

Actual results

Adium is disconnected from Facebook several times a minute


Change History (9)

comment:1 Changed 5 years ago by Parth

I can confirm this with nightly 4433, and 4435.

comment:2 Changed 5 years ago by IWishThatAdiumWereWorking

I get the following error message when this happens:

Error: Lost connection with server: Undefined error: 0

comment:3 Changed 5 years ago by sphynx

  • Status changed from new to pending

Please follow the instructions to get a debug log and attach it to this ticket.

comment:4 Changed 5 years ago by Parth

Hmm it strangely works now.

comment:5 Changed 5 years ago by wixardy

  • Resolution set to notadiumcode
  • Status changed from pending to closed

This was most likely a server issue.

comment:6 Changed 5 years ago by flexd

I am experiencing this bug right now, is it still a server issue?

https://gist.github.com/71bd193e44889be84571

comment:7 Changed 5 years ago by IWishThatAdiumWereWorking

I've been experiencing it this morning as well, and just reported the issue to facebook.

comment:8 Changed 4 years ago by Thijs Alkemade <me@…>

  • Resolution changed from notadiumcode to fixed

(In ef796c40efb0) Fix a read returning 0 in the SocketRead callback for SSL being handled as an error, while it's meant to indicate "no data available".

This would cause disconnections with the error "(Libpurple: cdsa) receive failed (-9802): Undefined error: 0".

Fixes #16356, fixes #15405, fixes #15411, fixes #15741

comment:9 Changed 4 years ago by Robby

  • Milestone set to Adium 1.5.7
Note: See TracTickets for help on using tickets.