Adium

Opened 9 years ago

Closed 8 years ago

#14432 closed defect (fixed)

Updating Adium switches profile

Reported by: CompC Owned by:
Milestone: Adium 1.4.2 Component: Adium Core
Version: Severity: normal
Keywords: Cc:
Patch Status:

Description

Summary

After updating to Adium 1.4rc2, all of my settings were reset to the way they were on April 24, 2009. My chat transcripts were also erased so I have nothing past that date. I'm on Mac OS 10.6.3.

Change History (18)

comment:1 Changed 9 years ago by Robby

You updated from which version?

comment:2 Changed 9 years ago by CompC

I'm not sure… I usually just update when it says to update and I don't pay attention to the version numbers.

comment:3 Changed 9 years ago by Robby

Looks like even your tweet was more elaborate than this "report". :P

Were all preferences lost or just the ones that are in the "Messages" pane of Adium's preferences?

comment:5 Changed 9 years ago by evands

Please check ~/Library/Application Support/Adium 2.0/Users. Do you have multiple folders listed there?

comment:6 Changed 9 years ago by evands

Also: Were your settings reset to some custom settings from April 24, 2009? Or were they reset to the default?

comment:7 Changed 9 years ago by CompC

Yes, there are two folders, CompC and Default. My settings were reset to exactly how they were on April 24, 2009. So the contact list style and colors, menu bar icon, dock icon, message view, sounds, etc. are now just how they were then. The same thing happened a few years ago.

comment:8 Changed 9 years ago by CompC

I replaced the Logs folder from Default with the Logs folder from CompC and all my chat transcripts are back. My settings still aren't though.

comment:9 Changed 9 years ago by CompC

I just replaced the whole Default folder with the CompC folder and everything is back to how it was.

comment:10 Changed 9 years ago by evands

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

Good. That's what I was going to suggest and why I asked about the two folders. For some reason, Adium lost track of the fact that you had renamed the overall user account to CompC, and it recreated a Default user account. Glad to hear everything is up and running again.

comment:11 Changed 9 years ago by DirtySkeMe

but happen to me ¾ times since all the new updates lately
some update use in ~/Library/Application Support/Adium 2.0/Users/
"DirtySkeMe" as a folder for store all my setting
and other update use “Default”
just have to change the name of the folder depend on the update
it might be something between beta and build updates maybe
don’t really know

comment:12 Changed 9 years ago by Evan Schoenberg

  • Resolution changed from worksforme to fixed

(In f1997d7125f5) Add a RELEASE_BUILD preprocessor directive, and don't use a separate user name for beta builds. Fixes #14432

comment:13 Changed 9 years ago by Robby

  • Milestone set to Adium 1.4.2
  • Summary changed from Updating to Adium 1.4rc2 reset settings and chat transcripts to how they were on April 24, 2009 to Updating Adium switches profile

comment:14 Changed 9 years ago by Robby

Fix added for Trunk: 77be2b0e69e0.

comment:15 Changed 9 years ago by Robby

  • Milestone changed from Adium 1.4.2 to Adium 1.4.3
  • Resolution fixed deleted
  • Status changed from closed to new

DirtySkeMe reported on IRC that this is still happening. http://forums.cocoaforge.com/viewtopic.php?p=129568#p129568 confirms this.

comment:16 Changed 8 years ago by Robby

  • Milestone changed from Adium 1.4.3 to Adium 1.4.2

Oops

comment:17 Changed 8 years ago by Thijs Alkemade <thijsalkemade@…>

(In 355bff287503) When running a Release-Debug build, store the profile used correctly as the normal profile instead of the debug profile.

Refs #14432

comment:18 Changed 8 years ago by Thijs Alkemade <thijsalkemade@…>

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

(In 9b3686f7a1c9) Actually set RELEASE_BUILD for Release and Debug-Release.

Fixes #14432

Note: See TracTickets for help on using tickets.